Ga terug
–+ servings
Griekse schotel
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Griekse schotel met kip, gegrilde groenten en krokante feta

Griekse schotel met kip, gegrilde groenten en krokante feta
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd39 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Trefwoord: griekse schotel
Porties: 2

Ingrediënten

  • 1 courgette, in plakjes gesneden
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 2 kipfilets, in reepjes gesneden
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl uipoeder
  • 1/2 tl oregano
  • peper en zout
  • 150 gram witte rijst, gekookt
  • 1 blok feta (geen witte kaas, echte feta)
  • maizena
  • zonnebloemolie
  • peterselie, dille en chilivlokken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel hier een eetlepel olie overheen. Bak 15 minuten af.
  • Meng intussen de kipreepjes met de paprikapoeder, komijn, knoflookpoeder, uipoeder, oregano en peper en zout naar smaak. Met met een eetlepel olie en voeg toe aan de bakplaat bij de groenten. Bak nog eens 10 minuten af, of tot de kip gaar is (afhankelijk van doe dik de reepjes zijn).
  • Verhit intussen een anti aanbak koekenpan met een klinke laag zonnebloemolie. Wentel de feta door de maizena en bak in de hete olie aan beiden kanten tot goudbruin, zo'n 2 a 3 minuten per kant.
  • Dien het bord op met de gekookte witte rijst, dan de kip met groenten en de feta. Garneer met verse peterselie, dille en chilivlokken en serveer met Griekse yoghurt